Siklóernyős Tanfolyamok

 

 

2019 tavaszi kezdőtanfolyam információk itt (katt.) 

 

 

Miért ajánljuk a Free Air Siklóernyős Egyesület tanfolyamait?
Egyike vagyunk a legfiatalabb Egyesületeknek, akik azért jöttek létre, hogy felfrissítsük a kiöregedett, kiégett, elavult módszereket és tanfolyamokat és helyette biztonságos körülmények között, modern felszerelésekkel, a legkorszerűbb módszerekkel és fiatalos, lendületes stílusban, és ráadásul egy nagyon jó csapatban oktathassunk.
Habár fiatalok vagyunk, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne elegendő tapasztalatunk. Mint többszörös Magyar Bajnok és Rekordtartó, elegendő tapasztalattal rendelkezünk a siklóernyőzésről, de ez nem elég ahhoz, hogy valaki jól is oktasson! Mint sokat látott tandempilóták, több mint 500 utas baleset nélküli reptetésével, szintén meglehetős tapasztalattal rendelkezünk, de ez még mindig nem elég. Viszont az, hogy az eddigi tanfolyamosaink, akik ma már pilótaként repülnek a világ különböző tájain, versenyeken érnek el tiszteletreméltó eredményeket és repülnek komoly balesetek nélkül, és gondolnak meleg szívvel az oktatóikra, az már talán jelent valamit.

Személyes törődés
A FreeAir siklóernyős tanfolyamok nem üzleti vállalkozások, Magyarországon nehéz megélni a siklóernyőzésből. Azért csináljuk, mert szeretjük, mert az életünk a siklóernyőzés, és az oktatás. Ez nem a professzionalizmus hiányát jelenti, de mutatja a hozzáállásunkat. Mi azért vagyunk, hogy megtanítsunk biztonságosan repülni, nem azért, hogy minél több pénzt kérjünk el mindenért. Természetesen vannak minimális költségek, a profi felszerelések biztosítására, de ezeket próbáljuk az biztonsági szint maximalizálása mellett a lehető legalacsonyabbra faragni.

Mindig van aki segít
Sajnos még mindig vannak olyan tanfolyamok Magyarországon, ahol sokszor csak a szerencsén múlik, hogy nem lesz komoly baj. Ezt nagyon nehéz megítélni elsőre, és a kedvezőbb árak, vagy a sokszor alaptalan ígéretek bizony könnyen rossz irányba terelhetik az érdeklődőket. Mi nem ígérünk, mi oktatunk és tanítunk, elfogadható áron, és úgy, hogy nyugodt legyen a saját lelkiismeretünk.
A legkezdőbb lépésektől egészen a legprofibb szintekig végig tudunk kísérni, és ami nagyon fontos, hogy nem csak az oktatók, hanem a csapat is, mindig lesznek körülötted, akik a pillanatnyi tudás mellett a segítségedre lesznek, vagy csak együtt lesznek veled, és akikkel megoszthatod az élményeidet. Ez a tandemes, vagy tanfolyami kipróbáláson keresztül kezdve, az A-vizsga, B-vizsga tanfolyamokra is igaz, sőt később a tandem tanfolyamra, hogy másokat is vihess, a külföldi repülésekre, sőt nemsokára motoros repülésekre is.

Tanulás jó társaságban