Magas start Ausztriában

Tudatos repülés – A-tanfolyam

 

2024 tavaszszi tanfolyamokról itt (katt)!!!!

 

A tovább lépés, a biztos út a repüléshez. Aki rájött, vagy már biztos abban, hogy ténylegesen repülni szeretne. Bár ez a döntés a kedvcsináló tanfolyam után már nem nehéz. Viszont, ha valaki valóban szeretne megtanulni, annak érdemes komolyan venni, időt szakítani rá. A tanfolyam további repülésekkel folytatódik, ahol az eddig megszerzett friss gyakorlati tudás leülepedhet, és mellé komolyabb elméleti tudást lehet felszedni, ami már elegendő az elméleti vizsga megírásához, ami az A-vizsga egyik gyakorlati feltétele.

Ha ez a vizsga meg van, és egészen biztosan mennek a startok, pontosak a leszállások, akkor már el lehet kezdeni a repüléseket az úgynevezett magas starthelyekről, ahol a körülmények már nem annyira ideálisak, és csak biztos tudással lehet elkerülni a bokrokat, fákat – büszkék vagyunk erre – de a legritkább esetekben szoktak a mi embereink előfordulni ezek. Ezekről a helyekről már hosszabb repülésekre is van lehetőség, illetve egy új dolgot lehet megtanulni, a többiekkel való együtt repülést, a légi közlekedési szabályokat, amit nagyon pontosan kell értelmezni a balesetek elkerülése érdekében. Ha valaki ezekben mind kiválóan teljesít, nálunk csak akkor kapja meg a vizsgát.

Nem célunk szegényes tudással kiengedni a kezünk közül az embereket, csak, hogy lezárhassuk az oktatását, amíg nincs biztos tudás, nincs vizsga – de mivel a tanfolyam fél évig tart, ez általában mindig bele szokott férni.

Magas start Ausztriában

Jó tudni 1.: Az A-vizsga nem jelenti a teljes önállóságot, a hivatalos tematika értelmében, ezzel a vizsgával még csak az oktató iránymutatása alapján, és képzettebb pilóta jelenlétében lehet repülni, nem turbulens időben. Ez minden A-tanfolyamra és vizsgára vonatkozik, de vannak akik ezt nem hangsúlyozzák ki eléggé!
Ennek a szabálynak elsősorban biztonsági megfontolásai vannak, hiszen ezzel a tudással a friss siklóernyős még nincs felkészülve a turbulens levegőre, az erős szélre, és a különböző vészhelyzetekre, amik előfordulhatnak a repülések során. Épp ezért célszerű elvégezni egy további haladó tanfolyamot, amivel mind gyakorlatban, mind elméletben az önálló repülést biztonságosan meg lehet tanulni.

Jó tudni 2.: Nem árt tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a 10 napos, pár hetes-hónapos tanfolyamok nem feltétlenül nyújtják azt a tudást, amit sok hónap, vagy akár félév alatt meg lehet szerezni. Annak ellenére, hogy a rövidebb tanfolyamok is jobbesetben A-vizsgával záródnak, ez nem feltétlen egyenértékű azzal a szinttel, amit egy jól megalapozott tanfolyam tud adni. Általában a gyorstalpalókon megszerzett élmény, nem egyenlő értékű egy 4-5 hónap alatt felgyülemlett tudással és tapasztalattal, pedig mindkét tanfolyam eredménye lehet egy A-vizsga…de azért érdemes átgondolni, hogy itt repülésről van szó!

Az A-tanfolyamunk költsége: 250.000 Ft.

Mit tartalmaz a díj?

  • a gyakorlati oktatást fél éven keresztül, ami elegendő idő az A-vizsga letételéhez, ha valaki rendszeresen jár.
  • a gyakorlati foglalkozások utána elméleti alkalmakat, illetve egyéb klubdélutánok alatti elméleti előadásokat, az elméleti vizsgát, valamint segédanyagot a felkészüléshez
  • a teljes felszerelést a tanfolyam idejére: ernyő, beülő, sisak, rádió, valamint a magas startokhoz mentőernyőt
  • a vizsgát, ami külföldön is érvényes Para Pro 3 képesítést jelent

Budapest felett