Pilóta tanfolyam a teljes önállósághoz – B-tanfolyam

Ez a tanfolyam a teljes önállóságig vezet, és ami nagyon fontos, nem csupán hivatalosan, papír alapon, hanem tudásban is megadjuk mindazt, amire szükséged lesz.

Széleskörű elméleti anyaggal, ami nem csak az előírt minimumot jelenti, hanem annál többet, a repülés kultúráját, a versenyzést és egyéb a siklóernyős társadalmat érintő kérdésekről is hallhattok. És ami még fontosabb a gyakorlati képzés, ami több irányú megközelítést jelent. Egyrészt oktatói irányítás mellett meg lehet tanulni a termikelést, ami a haladó repülés alapja, majd oktatói felügyelet alatt önállóan gyakorolni, ami legalább olyan fontos. Másrészt a repülési tapasztalatot együttrepülésekkel lehet tovább mélyíteni, oktatói segítséggel és felügyelettel, valamint haladó pilóták segítségével, ami szintén sokat jelent a tanulóknak.

A vészhelyzeti elemeket fokozatosan gyakorolva, félelem érzet nélkül lehet eljutni a biztonságos kezelésükig. A tanfolyamon nagyon sokat lehet repülni, és ezáltal tanulni, nem sürgetjük a dolgokat, akkor van vége, amikor már 100% biztos a tudás, onnantól viszont bárhol, bármikor biztosak vagyunk abban, hogy nem érheti a pilótát váratlan helyzet.

Jó tudni: Csak egy B-tanfolyam után lehet teljes egy siklóernyőzni vágyó oktatása, habár ezt nem mindenhol hirdetik így. Hiányos tudással is lehet repülni, de nem biztos, hogy érdemes, mert veszélyhelyzetekben fontos tudni a pontos reakciókat, és nem csak elméletben! Nálunk a B-tanfolyam, amellett, hogy komoly tudást hoz, nagyon jó szórakozás, hiszen leginkább a közös repülésekről szól, ami mellett a tudást játszva lehet megszerezni, fokozatosan, végig a biztonságot szem előtt tartva.

Mert igenis számít kikkel repülsz...

A B-tanfolyamunk költsége: 49.990 Ft.

Mit tartalmaz a díj?

  • a gyakorlati oktatást egészen a B-vizsgáig
  • a gyakorlati foglalkozások utána elméleti alkalmakat, illetve egyéb klubdélutánok alatti elméleti előadásokat, az elméleti vizsgát, valamint segédanyagot a felkészüléshez
  • kedvezményes felszerelésbérlést, annak aki még nem rendelkezik
  • a vizsgát, ami külföldön is érvényes Para Pro 4-5 képesítést jelent, amivel már külföldön is önállóan lehet repülni

Távrepülés a Vértes fölött