UP! Untangle Paragliding

UP! Untangle Paragliding

YOUTUBE VIDEO – Projekt összefoglalása – https://youtu.be/uKyvyEqFz3w

Statisztika:
70+ esemény
800+ résztvevő
15 helyszín
4 repülő szövetség

A Projekt leírása

A UP! Untangle Siklóernyős projekt célkitűzése az volt, hogy lehetőséget biztosítson a siklóernyőzés kipróbálására, amit egy tudatos kampány segített a négy résztvevő országban. A különböző szervezeteken keresztül nyolc Siklóernyős Nyílt Hét lett megszervezve, több mint 800 résztvevő volt, akik eddig még sosem találkoztak a siklóernyőzéssel, de a projekten való részvételükkel megismerhették a repülés alapjait és megtapasztalhatták milyen érzés szárnyra kelni.
Ez a kezdeményezés nem csak a siklóernyőzés népszerűsítésére volt hasznos, hanem segített a szakmai munka fejlődését a projektben részt vevő parnerek között. Az együttműködés ereménye lett az az útmutató, ami a siklóernyős nyílt hetek megszervezéséhez és lebonyolításához nyújt segítséget, megkönnyítve ezzel a jövőbeli munkát.
A projekt egyik kiemelt célja volt, hogy népszerűsítse a siklóernyőzés megismerését és vonzerejét, ami aztán abban segíthet, hogy fenntartsa, vagy akár növelhesse az érdeklődést a siklóernyőzés iráni érdeklődést a különböző közösségekben.

 

Siklóernyős Nyílt Hetek

Több mint 800 ember kapott lehetőséget, hogy ingyen kipróbálhassa milyen siklóernyőzés.
A hetven Nyílt Hét alatt, a résztvevők először elméleti tudást szereztek, amit aztán ki tudtak próbálni a különböző siklóernyős feladatok kapcsán, mint a kupolázás, talajmenti siklás, vagy akár az első kisdombos repülések.
A látványos eremények, nem csak a a résztvevők számában mérhető, hanem sokkal inkább az események jó hangulatú lebonyolításában. A jelentkezők visszajelzései a folyamatos izgalmakról és elégedettségről szóltak, ami igazolja a program hatákonyságát.

 

Útmutató

 

Egy hasznos eszköz siklóernyős kluboknak és oktatóknak.

Ez a segédlet részletes útmutatót nyújt siklóernyős nyílt hetek szervezéséhez és kivitelezéséhez. A kezdeti lépésektől kezdve, mint a célzott promóció és információ terjesztése, egészen a helyszíni logosztikához és gyakorlati tréninghez, minden fontos részletet aprolékosan érintve.

Értékes információkkal szolgál a kezdők oktatóktól kezdve egészen a tapasztalt szervezők számára, betekintést és bevált gyakorlat nyújtva egy siklóernyős nyílt hét megrendezéséhez. Az útmutató lépéseit követve a szervezők egy olyan eseményt szervezhetnek, ahol a részvevők örömmel és nagy izgalmak között tehetik meg az első lépéseket a siklóernyőzés izgalmas világa felé.

Az angol nyelvű útmutató mellet a projektben részt vevő összes nyelven elérhető:

Angol: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-EN_compressed.pdf

Magyar: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-HU_compressed.pdf

Cseh: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-CZ_compressed.pdf

Szlovák: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-SK_compressed.pdf

Román: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-RO_compressed.pdf