2020 Freeair Kupa

Kedves Pilóták és Tanfolyamosok!

Sokat gondolkoztam azon, hogy mi lenne idén a legjobb döntés a Freeair kupával kapcsolatosan, hiszen ez egy furcsa év volt.

Tavasszal mindenféle tiltások, szigorítások és korlátozások között kellett léteznünk, pedig alig éreztük a járvány hatását a bőrünkön, míg most

szel már közülünk is sokan átestek a fertőzésen, és még sincs szigorítás, lehet repülni, oktatni és élni az életet valamennyire normálisan.

 

Mindenkinek sok terve volt 2020-ra, hogy talán idén minden összejöhet. Talán ezek nem mind jöttek össze ebben az évben, de talán megtanulhattuk értékelni azokat a dolgokat, amik még megmaradtak ebben az időszakban is.

És annak ellenére, hogy nem utazhattunk annyit, hogy tavasszal sok korlátozás volt, mégis tudtunk repülni. Voltak nagyon szép távrepülések a csapatban, nyertünk, szerepeltünk szép helyezéssel versenyeken, kijártunk télen-tavasszal (bár volt, hogy csak titokban)-nyáron-ősszel repülni, és volt két tanfolyam is. Így is sokat kaptunk az évtől!

Úgy érzem, hogy idén is kihirdetem a Freeair Kupát, az eddigi kategóriákban szokásosan:

Versenyszámok:

  • Legnagyobb repülés: itt természetesen egy logot kell benyújtani, lehet szabadtáv-hurok-háromszög is, mindenesetre a repülés pontértéke alapján számoljuk az ereményt (itt az MKK-ban érvényes szabályok a döntők). Hogy még érdekesebbé tegyük a versenyt, lehet hátimotorral illetve trájkkal is indulni. Természetesen csak szabályos távokat tudunk elfogadni.
  • Legjobb versenyeredmény: Direkt nem írtam repülési ágat, mert itt mind távrepülő, mind célraszálló, és a hikenfly versenyeredményeket is lehet prezentálni (és természetesen nem zárjuk ki az akró és hátimotoros versenyeket sem). Bármilyen, nem háziversenyen elért versenyeredménnyel lehet indulni, holtverseny esetén a zsűri dönt, hogy melyik a rangosabb verseny.
  • Legtöbb repült óra: szigorúan startkönyv alapján értékelt szám, a szabályok egyszerűek, a két megjelölt dátum között ki repült a legtöbbet.
  • Legtöbb tanfolyami napon való részvétel: Itt a kezdő és haladótanfolyamok is számítanak, aki a legtöbb oktatási napon részt vett, az lesz a Freeair legszorgalmasabb Növendéke. A Növendék napló és a startkönyvek alapján megy az értékelés. Szóval innentől még rendesebben kell vezetni!

Mindenki indulhat, mindössze a versenykategóriának megfelelő bizonyítékokat kell benyújtani nekem, vagyis, a távrepülés logját, repült időket, tanfolyamos naplót, vagy versenyeredmény linkje.

December 14-ig lehet benyújtani az eredményeket, a versenyidőszak pedig jan 1- nov 30 közötti időszakot öleli fel! Sok esélyes pilóta nem küldd nevezéseket és ezzel kiesik a versenyből, vagyis jó esélyekkel indulhat mindenki!

A végeredményeket dec. 18-án a Karácsonyi összejövetelünkön és díjkiosztón lehet megtudni, bár ez idén csak virtuális esemény lesz.

 

Bátorításul és jó emléknek álljanak itt a tavalyi győztesek:

 

Szabó Sándor, legszorgalmasabb tanfolyamos 

 

Marton Attila – a legnagyobb távrepülés

 

Horváth Áron – a legjobb versenyeredmény

 

 

 

És ugyan nem tudott eljönni, de a legtöbb repült idő után járó kupát Obsuszt Roland nyerte!

 

Vajon változnak az idei győztesek???