2021 Éves programtervek, álmaink

A jövő évi terveket teljes magabiztosággal nevezem inkább álmoknak!
Szeretnénk, hogy minél több program összejöhessen, de jól tudom, hogy a pandémia helyzet miatti korlátozásokat, mi egészen biztosan nem tudjuk megjósolni, így hát mi csak tervezünk.
Ezeket a programokat álmodom a jövő évre, és remélhetőleg minél kevesebb korlátozásba ütközünk és remélhetőleg az időjárás is a mi oldalunkra áll majd a túrák alatt.

 

Febr 18-21 – Merjünk álmodni 😀

Ha lehetséges, akkor elmegyünk síelni vagy repülni.

Síelős programnál síelés (najó snowboard is) és sítúrázás lenne a terítéken, akik még nem tudnak, de érdeklődnek, azoknak szívesen segítek. Ausztria, Szlovénia vagy Szlovákia.

Ha repülni megyünk, akkor ahová lehet, várhatóan február elején lesz a programról döntés.

 

Március 2. – Tavaszi siklóernyős tanfolyam

Remélhetőleg elindíthatjuk a megszokott módon a tavaszi tanfolyamot, már most nagyon sok jelentkező van rá. Akit érdekel, annak érdemes időben jelentkeznie.

Részletek itt

 

 

Márc 13-16 – Első tavaszi túra

Nagyon remélem, hogy már mehetünk majd valahová repülni, de azért még nem veszem biztosra. Szeretnék Horvátországba menni, ha lehetséges, Tribalj és Buzet környékére, ahol megannyi jó hely közül lehet választani, de lehetséges egy jól bevált Krvavec-Lijak túra is, ahová a lehetőséges és az időjárás engedi.


 

 

Húsvéti túra, április 1-5 – Olaszország

Jó lenne egy húsvéti Meduno, Feltre, Bassano. Merjünk álmodni. Nagy repülések, pizza, siesta, mi kell még? Reménykedjünk 😀

 

 

Pünkösdkor Erdélyben – Május 22-26.

Ha lehetséges, akkor szeretnénk menni Erdélybe, hiszen a tavalyi túra elmaradt. Erdély mindig többet ad, mint a repülés. Voltak jó és voltak szuper túráink.

 

Június 19-23 – Távrepülés az Alpokban

Szeretnénk egy igazi alpoki távrepülős túrát szervezni. Elsősorban B-vizsgásoknak, hogy tényleg csak a repülésre lehessen koncentrálni, bár lehet, hogy lesz olyan rész, ahová a kezdők is jöhetnek, ez kiderül. Mindenesetre érdemes gyúrni a vizsgára addig is. 

Célpontok lehetnek: Pinzgauner Spazierengange (AU), Antholz/Speikeboden (IT) esetleg Emberger Alm, még kiderül.

 

Július 3-11 két turnus – Garda-tó, Biztonságtechnika és élménytábor (júl 12-18)

Immár ötödik éve választjuk a különleges szépségű Garda-tavat a biztonságtechnikai tábor színhelyéül. Erre az évre is ide szeretnénk menni, legalább két turnus lesz, de sok jelentkező esetén, akár három is lehetséges. Idei újítás, hogy szeretnénk utána pár napig kint maradni még, a helyi egyéb programokat kiélvezni #nemcsakarepules ami egy opcionális program, de tervezünk vidámparkozni, viaferratazni, evezni, mászni és legfőképp kiteozni, szörfölni.

 

 Macedónia – júl 31-aug 6.

Macedónia minden szempontból Balkán, a szó legeslegjobb értelmében.

Szép helyek, finom ételek, minden olcsó és ami a legfontosabb, nagyon kedves emberek, szívélyes vendégfogadás, és minden kérdés a válasz: no problem.

És repülős szempontból is kiváló, gyakran rendeznek itt világversenyeket. Jó termikek, sokféle helyszín, nagy repülések.

Sajnos 2020-ban elmaradt, mert nem lehetett menni, remélhetőleg idén lehet majd.

 

Augusztus 16-22 – Castellucio

Castellucio egy gyöngyszem Olaszország közepén. Egy fennsík, mellette még nagyobb hegyekkel. Akár el lehet képzelni egy Fedémesnek is, csak 50 méter helyett ötszát méteres hegyekkel. Szinte minden szélirány repülhető, vagy található a környéken jó hely. Augusztus végére már egész nyugodt időjárás van, kultúrális és repülős túrának is kiváló.

Egyszer már voltunk itt ősszel, szerintem azóta szeretne mindenki visszamenni.

 

Őszi programokról majd nyáron, és hát ki tudja mi lesz addig…