Hasznos tippek siklóernyősöknek – Naplemente

Naplemente az Ohridi tónál

Talán a repüléseink egyik legszebb élménye, amikor repülés közben láthatjuk, ahogy a lenyugvó nap utolsó sugarai arannyá festik a tájat. Ez a látvány csodálatos, de fontos figyelni néhány alapvető dologra, hogy ezt még sokszor átélhesd.

Séta haza a naplementében

Ha tudod, hogy a napnyugtát még kint töltöd, akkor tájékozódj arról, hogy mikor van a hivatalos naplemente. A legtöbb meterológiai oldalon ez fent van!

Ha tudod, hogy mi a hivatalos naplemente, akkor addigra már szállj le. Ez a szabály. Nem csak, hogy megbüntethetnek érte (légiközlekedés veszélyeztetése), de a felelősségbiztosításod sem érvényes már akkor…

mIMG_3868

Azaz 5-10 perc, ami a hivatalos napnyugta és a még láttam valamit között van, nem éri meg a kockázatot. Ha “a még látokban” indulsz el leszállni, akkor egy nagyobb hegynél, mire a leszállóba érsz, garantáltan alig fogsz látni valamit. Márpedig sötétben még kevésbé lehet becsülni a magasságot, és a távolságot. Nagyon könnyen tudod magadat valahol máshol találni, mint ahol kéne…

Már fent van a hold...

Azt nem elfelejtve, hogy utána sötétben kell pakolnod, és sétálnod…

Szóval a saját érdekedben szállj le időben, és inkább fényképezd le ezt a gyönyörű látványt! A képeket várjuk  a honlapra.

Ideje indulni leszállni