Repülés kezdő szalaggal

Kezdő szalag tanfolyamos magasstartokhoz

Külföldön jól bevett szokás, amit itthon elsőként mi kezdtünk el aktívabban használni, és szerencsére néhány iskola szintén átvette ezt a módszert. Elsősorban magasstarttól kezdve, az A-vizsgáig tart az a szakasz, amikor fel szoktunk kötni. A szalag maga lehet bármi, általában leselejtezett ernyő anyagból vágott csíkokat szoktunk erre a célra használni, lehetőleg jól látható színűt.

Repülés kezdő szalaggal

A kezdő szalag célja, hogy mindenki számára láthatóan jelölje, hogy a repüléssel még csak ismerkedő kezdőről van szó, aki ugyan már megtanulta az összes szabály és tudnivalót, de élőben még csak most kezdi gyakorolni és alkalmazni. Így lehet rájuk vigyázni, segíteni a repülésüket, és előnyt adni nekik.

A szalagra nem hátrányos megkülönböztetésként kell nézni (nem, nem égő), hanem sokkal inkább előnyként, mert így rólad is tudják, hogy még érdemes egy kicsit jobban odafigyelni rád, de később, amikor már pilóta leszel, te is tudni fogod, hogy kire kell egy kicsit óvatosabbnak lenni.

Ráadásul, amikor már nem igényled a folyamatos szalaghordást, akkor lesz egy szélszalagod, amit ideiglenesen, vagy akár végérvényesen is kiköthetsz a starthelyre, leszállóba.