Csörlőzés a Balatonon

Egy különleges alkalomra tudtok jelentkezni.

Mivel a koronavírus miatt nagyon lecsökkent a balatoni turizmus, ezért a Balatoni Sport Turisztikai Osztály (BSTO) egy népszerűsítő kampányba kezd, ahová egy volt TF-es csoporttársam segítségével be tudtunk kerülni.

Ennek a programnak a részeként lehetőség lesz a Balatonon csörlőzni mégpedig igencsak különleges körülmények között.

Tihanynál, az egyik kompról lehet majd startolni, ennek az a nagy előnye, hogy be tud fordulni szélirányba, így a csörlős hajó pont megfelelő szélirányba tud felhúzni. Mindkét parton van elérhető leszálló, így oda is le lehet szállni, vagy kis szerencse esetén el is lehet tekerni, nekem biztosan kell majd egy célraszállást csinálni a hajóra.

Természetesen az egészet venni fogják, így csak olyan pilóták jelentkezzenek, akik vállalják a részvételt, akik biztos starttudással és pontos megítélő képességgel (elérem a parti leszállót) rendelkeznek. Valószínűleg szükség lesz mentőmellényekre, egy párat én is tudok vinni.

Ha nagyon jól sikerül a rendezvény, akkor később lehet szó arról, hogy partról induló csőrléseket csinálhassunk, jó lenne, ha sokan el tudnátok jönni.

Időpont a május 1-2 hétvége, rossz idő esetén eltolódik a következőre.

A mostani kezdőcsapat, ha nagyon ügyes lesz, és megírja addig az elméleti vizsgát, akkor talán tud csatlakozni, de ezt nem merem biztosra ígérni, inkább haladóbb pilótáknak szól.

Első körben csak a Freeaires pilóták jelentkezését várom, ha beindul a dolog, akkor nyilván jöhet majd más is.

Aki szeretne jönni, ide írja be magát, valószínűleg maximum 20 pilóta fog beleférni, így első körben ennyien tudnak jelentkezni, a többiek várólistásak lesznek.

Jelentkezős Google Sheet