Nyíltnap

Milyen programokat nyújt a FreeAir Siklóernyős Egyesület?

Minden hónapban tartott nyíltnapjainkon (katt.) megnézheted, hogyan zajlanak a tanfolyamok, kipróbálhatod a repülés érzését tapasztalt tandempilótáink segítségével, és akár már ernyőt is foghatsz a saját kezedbe. Ha megtetszett, akkor beiratkozhatsz nálunk a tanfolyamra, amik szintén minden hónapban indulnak, így gyakorlatilag bármikor tudsz csatlakozni. Nyáron intenzív tanfolyamot is szervezünk, amikor 10 nap gyakorlás alatt válhatsz pilótává, ami úgy általában 2-3 hónapig tart különben.

A tanfolyam végén csak biztos tudás esetén kapod meg a vizsgádat, de itt nincs megbuktatás. Addig tanulsz, amíg meg nem állod a helyed (nem veszélyezteted sem saját magadat, se másokat) akár külföldön, idegen helyen, hiszen a képesítés, amit szerezhetsz, külföldön is érvényes! Az A-vizsga után rögtön lehetőséged van csatlakozni a B-tanfolyamra (részletekért katt.), és a két tanfolyamot egyszerre befizetve jelentős kedvezményben is részed lehet. És az sem elhanyagolható, hogy az egész tanfolyam alatt ingyen biztosítjuk a felszerelést számodra (ernyő, beülő, sisak, rádió), még a B-tanfolyam alatt is!
A heti (minimum) rendszerességgel frissülő honlapunkon folyamatosan értesülhetsz a legújabb siklóernyős hírekről, az időjárásról, arról hogy hová érdemes menni repülni, valamint az összes jelentősebb siklóernyős programról. A szakirodalmat havonta új cikkekkel töltjük fel, így egyre szélesebb körű, hasznos tudásra tehetsz szert, olyan témakörökben is, amik hivatalosan nem képezik a tematika részét, de nagyon jó tudni őket. Fotó és videó galériánkban a legtöbb hétvégi repülésről készült képeket láthatjátok, amiket utána büszkén mutogathatsz majd az ismerőseidnek.

Ha már biztosan repülsz siklóernyővel, akkor jöhetsz velünk világot látni. Minden évben több külföldi és hazai túrán vehetsz velünk részt. Igyekszünk minél érdekesebb, élvezetesebb és olcsó helyekre utazni.
Eddigi élményeink:
Nepál, Himalája – 2008
Törökország, Célraszálló EB – 2010
Norvégia, Fjordok, repülés éjjel – 2008
Svájc, Jungfrau csúcstámas, de nem jutottunk fel, idén újra – 2009
Franciaország, tengerparti homokdűne repülés – 2010
Szerbia, versenyek EB – 2008 , versenyek – 2010, 2011
Horvátország – VB 2009, őszi túra a tengerparton, sziklamászással 2011
Erdély, versenyek és túrák – 2008, 2011
Szlovákia, versenyek, hétvégi kétnapos repülések – 2010
Szlovénia , túra – 2010
Ausztria, hétvégi túrák, termikrepülő és B-vizsga táborok – 2008-2011
Macedónia ami eddigi élményeink alapján siklóernyős Paradicsom – 2010, 2011
Csehország, VB és Extrémsportos váltóverseny – 2011