Jó a társaság

Miért ajánljuk az Egyesületünket?

Elsősorban nem mi ajánlunk, hanem a tanfolyamosaink, klubtagjaink, mert jól érzik magukat, megtanultak repülni és sok minden mást is, rengeteg élménnyel gazdagodtak, mindezt jó hangulatban. Ezeket nem mi találtuk ki, tanfolyamosaink írták:

Hegyi András, 22 éves, egyetemista:Hegyi András, B-vizsgás pilóta

„Oktatónk mindig felkészülten érkezik a hétvégi tanfolyamokra, így mindig tudja, mikor, hova érdemes menni repülni. Fontosnak tartom, hogy előtérbe helyezi a biztonságos repülést, így a startok és a leszállások (ahol leginkább baj történhet) nem szoktak gondot okozni nekünk. Ez sok siklóernyős iskolában másképp van, külföldi repüléseink során is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk erről. Tapasztaltabb pilótáink mindig segítenek a tapasztalatlanabbaknak, így habár ez egy egyéni sport, hiszen egyedül vagy a beülődben, mindig melletted érezheted összes klubtársadat. Repülésed szempontjából döntő szerepű, hogy milyen oktatód van, mennyien segítenek, hiszen teljesen más felfogásban és környezetben sajátíthatod el a szárnyalást. Ez meghatározza azt, hogy mennyire tudsz a saját és más biztonságára vigyázni repülés közben, és ez a közösségi szellem a mindennapokban is szociálisabb, segítőkészebb emberré tesz.”

Dovák Melinda,19 éves, egyetemista:

Dovák Melinda, A-tanfolyamos növendék„Eddigi életem folyamán sok sportot kipróbáltam, mégis siklóernyősöktől /ról és közt láttam a legrövidebb idő alatt a legtöbb balesetet. Veszélyes sport, és nagyon oda kell figyelni, de egy kezdő ezekkel nem feltétlenül van tisztában. Ennél a sportnál ha valamit elrontasz könnyen súlyos balesettel végződhet. Egy kicsit figyelmetlen, vagy könnyelmű oktató mellett ilyenek könnyen megtörténhetnek. Itt biztonságban érzem magam. Kezdőket rádióval irányítanak az oktatók, mit, hogy kell csinálni, s ha megy már, akkor is tudom hogy figyelnek rám. Ez megnyugtat, s így sokkal könnyebb a repülésre koncentrálni. Jobb és könnyebb egy megfelelő embertől megtanulni a repülés írott és íratlan szabályait, mint tapasztalatból… Egy jó oktató elnyeri a bizalmunkat, így könnyen nevel is, hogy ne akarjunk ,,vagányak” lenni, tiszteljük a szelet, de azért bátrak is legyünk. S ha egy ilyen embertől tanulunk: tanácsait megfogadjuk, a baleseteket elkerülve, a saját képességeink szerint haladunk a repülés elsajátításával.
Több egyesületet is megkerestem, megnéztem, találkoztam az oktatóikkal mielőtt belevágtam a repülésbe, s itt többet találtam mint amiről álmodni mertem. A legjobb csapatot, társaságot, nagyon sok nagyon jó barátot. Korrekt és megbízható az oktatás, a felszerelések, azok megvétele az egyesületen keresztül, és itt van a legösszetartóbb csapat! Lett egy második családom!  Plusz számomra fontos, hogy sokat mennek a gyakorlottabb pilóták táv és célra szálló versenyre, ahol szép eredményeket érnek el, illetve külföldre repülni. ”

Béci, 37 éves, rendőr

„Nem gondolná egy kezdő, hogy pár hónap alatt, kezdi megszeretni, és megismerni ezt a szűk közösséget.., és már tanulás közben értékelni a személyeket, és a tőlük kapott értékes tudást.. Lehet gondolkodni más klubban is.. de ahogy “beleásod” magad a ki-kicsoda játékba máshol nem köthetsz ki, mint ITT, Nálunk!! Láttam a többi egyesületet tanulni, hallottam a köztük zajló párbeszédeket, DE nem találtam meg benne, amit itt megkaptam!! És amint megismered a klubtagok “öregeit”, akikre valóban számíthatsz, támaszkodhatsz, és megtapasztalod azt, hogy mögötted állnak, ha hátat fordítottál, és figyelnek rád.. Akkor nem fogsz máshová áhítozni.. Ide akarsz tartozni!!!
Nincs másik klub… Egy van, amihez tartozol, ahol felnősz.. És ez az (lesz)  Ha 4-5 alakalom után elmész xy klubba.. lehet, de azt, amit EZ a klub ad.. szerintem máshol nem kaphatod meg!! Sem emberi, baráti, sem tudás ismeret szempontjából!!

Béci, rendőr, friss növendék
Többekkel beszéltem, akik átmentek, vagy más klubokban kezdtek, de “érdektelenné” és unalmassá vált számukra, a gyorsan megszerzett, és használhatatlan “A”-s papír.. utána nem volt tovább, nem volt perspektíva.. ITT igenis van!!! Mert ki ne szeretne Győzivel-Atival-Steffel-Shy-al-Virággal, és még sorolhatnám, együtt tekerni, és megkapni azt a szívmelengető pillantást, vállveregetést, hogy “köztünk a helyed haver”… EZ az ami cél, nem a “B”…  és ezért EZ az egyesület AZ!”