Free Air Vándorkupa 2018

Az idei évben is újra megrendezésre kerül, illetve folytatódik a Freeair Vándorkupa sorozat, a tavalyihoz hasonló versenyszámokban. A verseny 2018 január elsejével indul és egész az ősz végéig tart. Több versenyszámot hirdetünk, hogy minél szélesebb pilótakörnek tudjunk lehetőséget biztosítani. A győztes elsősorban dicsőséget és hírnevet szerezhet és nem mellesleg egy évig birtokalhatja a vándorkupát, amire a neve is felkerül!

Így bíztatok mindenkit az idei indulásra is, amihez nincs más szükség, mint a november 30.-áig elküldeni nekem az eredményeket.

Sok szép élményt, és repülést kívánok, versenyre fel!

2017 Vándorkupa győztesei

Versenyszámok:

  •         Legnagyobb repülés: itt természetesen egy logot kell benyújtani, lehet szabadtáv-hurok-háromszög is, mindenesetre a repülés pontértéke alapján számoljuk az ereményt (itt az MKK-ban érvényes szabályok a döntők). Hogy még érdekesebbé tegyük a versenyt, lehet hátimotorral illetve trájkkal is indulni. Természetesen csak szabályos távokat tudunk elfogadni.
  •         Legjobb versenyeredmény: Direkt nem írtam repülési ágat, mert itt mind távrepülő, mind célraszálló eredményeket is lehet prezentálni (és természetesen nem zárjuk ki az akró és motoros versenyeket sem). Bármilyen, nem háziversenyen elért versenyeredménnyel lehet indulni, holtverseny esetén a zsűri dönt, hogy melyik a rangosabb verseny.
  •         Legtöbb repült óra: szigorúan startkönyv alapján értékelt szám, a szabályok egyszerűek, a két megjelölt dátum között ki repült a legtöbbet.
  •         Legtöbb tanfolyami napon való részvétel: Itt a kezdő és haladótanfolyamok is számítanak, aki a legtöbb oktatási napon részt vett, az lesz a Freeair legszorgalmasabb Növendéke. A Növendék napló és a startkönyvek alapján megy az értékelés. Szóval innentől mégrendesebben kell vezetni!

 

Tavalyi év eredményei:

  1. Legnagyobb repülés – Marton Attila

https://www.xcontest.org/2017/world/en/flights/detail:MartonAti/18.5.2017/10:39

Ezzel a 171 km-es repüléssel nyerte Ati idén a kupát, de érdemes megnézni a többi repülését is, mert emellett is sok szép repülése volt.

Marton Attila – Legnagyobb repülés
  1.            Legjobb versenyeredmény – Gyarmati-Szabó István

Idén István vett részt a legtöbb versenyen tőlünk, ráadásul többbféle versenyágban is, mind távrepülős, mind célraszálló versenyeken is részt vett. A Magyar Válogatott tagjaként indult az idén megrendezett Célraszálló Világbajnokságon is.

Gyarmati-Szabó István – Legjobb versenyeredmény
  1.            Legtöbb repült idő – Kutrik-Halmágyi testvérpár

Volt némi bunda, mert mindketten ugyanannyi időt vallottak be…de azért elfogadjuk, 115 órával lettek az elsők, alig megelőzve ezzel a másodikat. És ez még csak a kezdet 🙂

Kutrik Laci, Halmágyi Balázs – A legtöbb repült idő

 

  1.            Legtöbb tanfolyamos részvétel – Kerekes Kata

Kata idén nagyon aktívan járt a tanfolyamokra, 29 tanfolyamos oktatási napon vett részt, ami meg is látszik a repüléseinél, nagy biztonsággal tud már startolni mindenféle időjárási körülmények között, és jó sok repült időt is tudott gyűjteni.

A legszorgalmasabb tanfolyamos – Kerekes Kata