Hasznos tippek – Repülési terv

Repülési terv

Az oktatásod alatt, mindig kaptál egy repülési feladatot az Oktatódtól, amivel felkészültél az adott repülésre, mind a startolást, mind a behelyezkedést, mint a leszállást és egyéb feladatokat tekintve (lejtőzés, termikelés, fülcsukás stb.). Ha alapos volt a feladat átbeszélése, akkor mindenre fel lettél készítve, mint a pillanatnyi időjárási jelenségekből, mint a start fajtájából és kivitelezéséből, és mindenre, ami előfordulhat.

Oktatás alatt

Ez, mind nem lesz, ha már nem vagy oktatás alatt. Ami persze nem baj, hiszen, mire önállóan repülhetsz fel vagy készítve mindenre, ami ehhez kellhet.

Viszont talán mégis hasznos lehet, amíg tapasztalatlanabb vagy átgondolni a repülésedet, és összerakni egy saját repülési tervet. Ehhez sok segítséget ad a sok tudás és tapasztalat, amit az oktatás alatt kaptál, elképzelheted, hogy miket mondana az oktatód az adott helyzetre, és talán így egy kicsit már jobban felkészülve fogsz neki a repüléshez. Átgondolni a meteorológiai körülményeket, hogy mire számíthatsz a startnál, hol és hogyan fogsz tudni fentmaradni, mik lehetnek a veszélyes helyek, milyen repülési helyzetekre számíthatsz, mikor és hogyan kell menned leszállni. Ha végiggondolod ezt fejben, akkor már nagyon sokat jelenthet.

Siklóernyősök a magasban

Kicsi dolog, akár felsétálás, összepakolás alatt is van rá időd, de talán biztonságosabb és hatékonyabb lesz tőle a repülésed, emiatt szerintem érdemes.