Livetrack használata

A jövő évtől az összes közös túrára szeretném bevezetni a livetrack használatát, de ha nem épp munka helyett repülsz, akkor itthon is hasznos lehet.

Az egész rendszer lényege, hogy a repülési pozícióidat az általad megadott időintervallumokban elküldi egy szerverre, és ezáltal látható leszel egy térképen (bár azt is szabályozhatod, hogy ki lásson). Nekem az a lényeg, hogy tudjuk, hogy épségben leszálltál, tudjuk, hogy nem kell keresni. Nyilván, a leszállóból működik a rádió is, de ha épp két völggyel arrébb szálltál le, akkor már nem. A rendszer természetesen egy applikáció segítségével és mobilinternettel működik, de megéri használni.

Velünk is történt már olyan, hogy valakiről este 6-7 körül még nem tudtunk semmit, nem válaszolt a telefonra, rádióra, ilyenkor jó, ha meg tudjuk nézni, hogy épp merre van, baj van-e, vagy csak beült valahová vacsorázni. 

Mit kell tenned a működéshez?

Első lépésben kell csinálni egy regisztrációt a LiveTrack oldalán (katt.)  Itt annyi kérésem van, hogy a saját neveddel regisztrálj lehetőleg, hogy könnyen megtalálható legyél, valamint vegyél fel barátnak.

Utána le kell töltened egy Livetrack képes applikációt(katt), majd belépni, és engedélyezni a livetracket. Androidos telefonokra viszonylag nagy választék van, és ingyenesek, így ki lehet választani, a neked tetszőt (XCSaor, TTLivetrack24 a javasolt). IOS rendszerre nekem csak a FlySkyHy működött, ez fizetős, de ennyit érdemes szánni a biztonságodra.

Be fogok venni mindenkit egy Freeair csoportba, így én mindenkit látok, és elméletileg ti is látjátok egymást.

A bassanoi túrán fogjuk élesben tesztelni, valamennyire már tudom használni, de még én is tanulom. Hiszem, hogy ezzel az aprósággal sokat teszünk azért, ha baj van, akkor hamarabb érkezhessen a segítség, DE nagyon remélem, hogy sosem lesz erre szükség.